Äntligen – PB-pub!

Det har gått tre år sedan De Bacchanaliska Lekarne bjöd på PB-pub senast. Att det var efterlängtat visades genom att de 250 platserna såldes slut, och man fick sätta ”lapp på luckan”.

Det visade sig också genom att de första gästerna dök upp halvannan timme innan det började för att få så bra platser som möjligt. GG Mat serverade pytt i panna med tillhörande lämpliga drycker, och kön var stundtals lång för att få något att väta struparna med. Gästerna var dels PB-bröder med bättre hälfter, men puben var öppen för vänner och bekanta. Ett utmärkt tillfälle att visa vilka utmärkta talanger vi har, och hur trevligt vi har på våra sammankomster.

Prick 19:30 drog musik och sång igång, och under drygt fyra timmar fick vi avnjuta vad de skickliga musikerna/sångerna hade att erbjuda. Och det var en bred repertoar, allt från ballader över blue grass till taktfast och svängande irländsk folkmusik. Var det inte Eddie Meduza också?! Fullt ös! I pauserna diskuterades, åtminstone vid vårt bord, vilka artister som spelat in de olika låtarna. När de sista låtarna spelades uppstod också spontandans framför scenen.

Det är för mycket att räkna upp alla medverkande här – nej, det är de verkligen värda; Irlandsgänget bestod av Anders Karlenström (med den obligatoriska näsflöjten), Ingemar Augustsson, Mikael Hagberg, Andreas Safko och Morgan Johansson. I Andreasgänget deltog Erik Hjert, Andreas Johansson, David Wagiström och Johan Svedberg och i Fredrikgänget såg och hörde vi Fredrik Berg, Greger Arturén, Robin Lundgren, Martin Palm, Marcus Ydreborg och Lars Sjögren. Och inte nog med det, tre gästartister förstärkte också, nämligen Alex Heino, Krissy C och CJ. Ljud och ljus sköttes förnämligt av Kenny Yngvesson och Johan Godlund.
Och lova att det inte tar tre år i till nästa PB-pub!

/ Claes Persson

Kommentera inlägget