Årets PB2 är avklarad!

De 273 bröderna, inklusive ett tjog gäster, kunde alla vandra hem i nattmörkret med ett leende på läpparna. Och säkert gnolade man på någon av Ted och Kenneth Gärdestads örhängen.

Men som vanligt började kvällen med att våra NOIWAKer skulle prövas med avseende på de talanger deras faddrar uppgivit att de besitter. Uppgivet kunde vi konstatera att det var som vanligt, men efter en i övrigt väl genomförd reception av O Johan Anderson och en förlåtande CM Dan Bodin så kunde de 33 recipienderna dock upphöjas till KOBÖKer. Fortsättning på detta drama följer. Gradens förklaring lästes på ett förnämligt sätt av OToS Ingemar Augustsson. 

Efter sedvanligt mingel och vätskepåfyllning avåts en närande och god måltid. Under måltiden hölls diverse tal, bland annat till recipienderna av O som besvarades av den nyantagne KOBÖKEN Gustav Svenungsson Lindwall. Vidare tackades kvällens sponsor, Erik Williamson från Castellum fastigheter, för sitt bidrag till att göra kvällen något billigare. Det var tolfte året i rad, vilket vi tackar för. Under måltidskalaset belönades även våra gäster med medaljer av olika valörer. Som om inte det skulle vara belöning nog att gästa Borås?!

Direkt efter att måltidskalaset avslutats framförde den Bacchanaliska Musiken ”Ted i våra hjärtan”, vilket var en lysande hyllning till Ted Gärdestad. Solister i de nio numren (plus tre extranummer) var Ingemar Augustsson, Greger Arturén, Andreas Johansson, Robin Lundgren och Lars Sjögren. Dirigent och kapellmästare var Roger Carlsson och för arrangemanget stod Pedro Johansson och Lars Sjögren. Stort tack till er alla, och i detta tack inkluderar vi hela vår älskade Bacchanaliska Orkester som stod för kompet.

Som nämndes i inledningen var det lätt att efteråt gå att nynna på ”Eiffefeltornet”, ”Satellit”, ”Sol, vind och vatten” eller några av de andra lika väl framförda styckena. Som vanligt en toppenkväll!

Kommentera inlägget