2019 års dambricoleri
- vilket fantastiskt kalas!

Vi har tillsammans skapat ett dambricoleri som går till historien!

Så var det äntligen dags efter flera års väntan. Fem Hundra Åttio förväntansfulla Bröder och Systrar begavs till Åhaga för Den Stor Tillställningen när vi får visa våra Systrar vad vi gör och vad vi kan. Alla hemligheter avslöjades förstås inte, men vi öppnade förlåten lite på glänt…

Kalaset inleddes med bubbel och mingel där vi fick bekanta oss med alla Bröder och dess Systrar. Stämningen var hög från början och sorlet hördes lång väg, så lång väg att det säkert stack en och annan kalmuck i örat. Efter mingel och synligt fluidum belönades först Systrar som för första gången bevistade oss, de fick en gyllene tratt att hänga i ett blått band. Därefter fingo Systrar som bevistade oss för tredje gången en gyllene sax som bevis för vår aktning.

När alla Systrar åter satt bekvämt i kapitelsalen bjöds det på sångunderhållning, ett axplock ur talangernas repertoar under gångna år, samt ett och annat skämt från en svunnen tid. Ett par damer hade under tiden omärkt nästlat sig in, Kerstin och Bettan, som gärna ville se vad vi gjorde, eller rättare sagt de ville se några snygga ”kara”. När de sett sig mätta på stiliga Bröder var det dags att återställa vätskebalansen.

När vätskebalansen var återställd fylldes matsalen med hungriga Bröder och Systrar och de styrande med ett galant följe gick i procession in. Snabbt startade måltidskalaset och snapssånger, kungssång och annan skönsång ljöd till allas glädje under måltiden och beledsagades förstås utav många applåder.

Och så hände det igen, talangerna brast åter ut i sångunderhållning till den milda graden att säkert Fader Bacchi uti sin himmel blev alldeles mållös, åter och åter igen applåder.

Och som avslutning på måltiden bjöds det upp till dans.

Efter nu många timmars kalas var det dags att gå hem och Bröderna och Systrarna begavs sig förnöjda hemåt, ett sådant kalas, bästa genom tiderna var det många som tyckte.

/ Kenneth Gustavsson

Kvällen i bilder

Våra eminenta Ordensfotografer har förevigat kvällen för att vi ska kunna minnas och dela med oss av kvällen som gått till historien som en av de bästa någonsin i Borås PB.

[ngg src="galleries" ids="3" display="basic_thumbnail" images_per_page="20" show_all_in_lightbox="1" show_slideshow_link="0" display_view="default" show_captions="0" border_size="0" ]

Kvällen i film

Denna fina afton har vi med benägen insats av Broder fotograf Bo Johansson sammanställt en kort version (ca 20 min.) av aftonen. Ett litet axplock av alla fantastiska framträdanden i bifogad film. Håll till godo och njut!

Fotograf Moa Carlsson, som också är dotter till Broder Hans Carlsson, var också en av de duktiga fotografer som var på plats och dokumenterade kvällen i rörlig bild.
Upplev detta ljuvliga kalas på 3 min!