Digital samvaro i goda vänners lag

Som en aperitif inför de förhoppningsvis snart återkommande fysiska kapitlen i Parkhallen serverade våra Providörer en samvaro i cyberrymden, givetvis i fullkomlig säkerhet. Bortemot 100 var inloggade, och då vissa satt tillsammans med annan Broder (på behörigt avstånd, såklart) eller med sin bättre hälft så kanske vi var 200 som deltog. Inte illa!
Vi hade givetvis putsat våra bildskärmar, för att de Styrande och övriga medverkande skulle framträda i den glans de hade rätt till. Vid pass kvart i sex smygstartade föreställningen med ett potpurri av bilder från den pre-pandemiska eran, från de senaste årens kapitel. Därefter visade kvällens kock – providören Magnus Ljung – på ett pedagogiskt sätt hur den varmrätt som han skapat och många beställt från Annelundsvillan skulle färdiglagas. Och för er som inte deltog, eller valde att avnjuta egen tacos, följer här menyn: förrätt var en klassisk skagencanapé, varmrätt kycklingballotine fylld med örter och lufttorkad skinka serverad med potatisgratäng, rödvinssky och vårprimörer och som grädde på moset vaniljpannacotta med rabarbercoulis som dessert. Skribenten av dessa rader kan intyga att det var lika gott som det låter. Tack Broder Magnus!

Providörerna Jonas Svensson och Hans Carlsson

Klockan 18 drog den mer officiella delen av programmet igång, där vi hälsades välkomna av providörerna Hans Carlsson och Jonas Svensson. De sände live från Hörstadius bibliotek i Annelundsvillan, en miljö som kändes såväl klassisk som mycket passande. Providörerna uttryckte vad de flesta av oss tänkte; vi saknade förkalasen, att komma till Parkhallen, träda in genom Ferkens gränd och sedan mingla med Bröderna innan gradgivning och måltidskapitel tar vid med efterföljande underhållning som fulländar kvällen. Därför hade de tagit initiativ till denna ”digitala samvaro” och fått de Styrandes fulla stöd och uppbackning från ”tekniken”.

Thomas Falk som C M Bellman

Som det som i vanlig media kallas ”sidekick” framträdde C M Bellman, intill förväxling lik Thomas Falk, där han intervjuade våra Styrande och introducerade övriga deltagande Bröder. Först i raden var vår Styrande Kanslär, Claes Palmén, som redogjorde för Sällskapets och Parkhallens ekonomi. Han såg inte så bekymrad ut, men kunde konstatera att kortidsuthyrningen av Parkhallen låg på en låg nivå, på grund av pandemin såklart. Vidare informerade han om att vi har en ny restauratör – Christian Ekström på Sagateatern – som kommer att förpläga oss under måltidskalasen när de väl kommer igång.

Efter detta kom ett besök hela vägen från Skara-slätten, där vår egen domprost Robert Lorentzon presenterade Caritas. Han uppmanade oss att ”hålla vänskapens ljus levande” genom att ha kontakt med de Bröder som kanske sitter ensamma i dessa tider. För att Caritas skall kunna bedriva sin verksamhet krävs gåvor, så Broder Robert uppmanade oss att via Swish skänka en slant. Under kvällen kom det in hela 18 919:-, med vilket Caritas kan gör mycket nytta bland bröderna. Skulle någon ha missat att betala in så är Swish-numret 1230345397, märk betalningen Caritas. Självklart går det också att betala in på PBs bankgiro 5945-9651.

Domprost Robert Lorentzon

Avslutningsvis fick vi se vår Styrande Mästare Göran Olofsson iklädd ett munskydd av senaste snitt. Kom det från Schweiz? Göran framförde förhoppningen att vi alla skall vara vaccinerade till sommaren, och att vi då börjar våra v.m.k. ”lajv-möten” med Grad X i augusti. Vi uppmanades också föreslå nya Sökande riddare till PB I den 16 oktober. I våra kalendrar skulle vi, för att inte missa det, skriva in Dam-PB den 17 september 2022 och Installation i samband med PB II i januari 2023.

Våra Styrande – Lysande som alltid

Och givetvis var det underhållning också, alla våra talanggrenar var representerade med något av det vi sett de senaste året. De Bacchanaliska Lekarne och den Bacchanaliska Kören, dito Musiken och dito Kören framträdde alla med olika delar. Tror att många medtittande och -lyssnande kärälskeliga blev imponerade, och säkert mer än en smula avundsjuka på vad vi får njuta av en helt vanlig kväll i Parkhallen!

DBL stod för en del av underhållningen…
…och Theatern likaså.

Providörerna som presenterade programmet bytte plats under aftonens gång, så förutom Hans och Jonas fick vi även se och höra Joachim Jerkersson och Magnus Ljung. Vi fick också göra ”hembesök” hos några av providörerna som inte deltog från Annelundsvillan, Steinar Eiriksson och Krister Lundgren. Den senare hade titeln ur-providör, det är väl knappast gökur, Krister?

Självklart vill vi igång med den ordinarie verksamheten, där vi kan samtala, höra medaljerna rassla och umgås broderligt. Men det var en enastående insats våra providörer gjort genom att servera oss denna aptitretare. Väl förberedda filminslag, lika väl repeterad direktsändning och inga reklaminslag gjorde detta till en timme som gick rasande snabbt. En annan fördel var att man slapp bekosta taxi, eller be hustrun om att bli hämtad! Tack alla för er insats!

Bröderna som åstadkom den digitala succén; från vänster Hans Carlsson, Jonas Svensson, Christian Hamnebo, Magnus Ljung och Joachim Jerkersson.

Claes Persson

Bakom scenen-bilder från kvällens livesändning

Kommentera inlägget