Fjärde graden

En skön vårdag, för visst var det en sådan, var det dags för arbetsgradernas sista sammankomst under arbetsåret. Så fort man hängt av sig sin ytterrock så passerade man Ferkens gränd, där man fick en glimt av hur det var på Bellmans tid i Gamla stan i Stockholm. Och man fick inte bara en glimt, utan man förplägades med tapas i form av korv och ost, även om tapas förmodligen var ett helt okänt begrepp under Bellmans dagar.
En handfull, men desto högre gäster från Göta och Moderlogen hälsades välkomna. Från Moderlogen kom ingen mindre är Christer Alexandersson, Deputerad Stormästare som han ju är. Lika välkomna var även några Styrande emeriti samt ett femtal Jubelkommendörer.
Efter den sedvanliga och lika sedelärande föreställningen med Knall och Fall (Bodin och Sund) lästes gradens förklaring av Thomas Falk. De 30 recipienderna är nu Durchseende!
Arbete tröttar och läskar strupen, så vid den obligatoriska omdukningen fanns tillfälle att fukta sig samtidigt som man hade trevligt i Bröders närvaro.

Efter maten, och till kaffet och avécen, framförde Hans Thornander och Anders Gustafsson några fina stycken av Hasse och Tage. De ackompanjerades av den Bacchanaliska musiken förstärkt med Christer Alexandersson på piano. En fin avslutning på kvällen som gjorde att man kunde bege sig hemåt med ett leende på läpparna.
198 av de 199 närvarande bröderna hoppades också att Skodaföraren fick tillbaks sin bilnyckel! 

Föregående bild
Nästa bild

Kommentera inlägget