Installations-Barbara i Sundsvalls Par Bricole

I fjol var invigningen av Örebro Par Bricole den stora ”cloun” under hösten. I år var det inte invigning av någon ny Loge. Däremot Installation av ett helt nytt Sty-rande Guvernement hos vår näst yngsta, och nordligaste, Systerloge Sundsvalls Par Bricole.
Från Borås PB var det ett drygt tjog Bröder som hade tagit sig till Sundsvall, de flesta for nog upp redan på fredagen för att påbörja helgen i Bröders sällskap. Bröder från hela landet, Moderloge och alla Systerloger fanns på plats. Tillsammans var vi omkring 430 Bröder, varav 300 var tillresta gäster. Från Göta PB var det nog 100 Bröder, varav många äntrat en buss i Borås hamnstad vid lunchtid på fredagen och kom fram strax efter lunch på lördagen efter att ha övernattat i Gävle.

Många anlände alltså redan under fredagen, och kunde då delta i barmingel på hotellet. Mat serverades, och det fanns möjlighet att skölja resdammet ur strupen. I baren trängdes vi med Bolagsverket som hade 20-talsfest. Tillfälle till dans, för dem som har den böjelsen.
På lördagen började det officiella pro-grammet strax före 15.00 (men barerna var öppna från klockan 12.00) med att vi satte oss ner i Kapitelsalen som var smyckad med ett 80-tal granar. Detta för att påminna oss om att vi befann oss i Granvinsdalen, känt för sina sinnliga safter. Vi inledde med Barbara-firande och tillredning av bål, där kylan i drycken skapades med hjälp av torr-is. Häftig effekt. Ett lysande Barbara-tal som sjöngs hörde till det bättre. Efter paus med punschmingel var det tid för själva Installationen. Den genomfördes snabbt och effektivt av De högste Styresmännen som utbasunerade att StM Hans Gillgren, DStM Hans Groth och StK Leif Bolin önskade nedlägga sina höga ämbeten. Till nya Styrande installerades Anders Segebo som StM, Bengt Aldén som DStM och Lars Johansson som StK.
Detta klarades av snabbt, men utan att sakna värdighet och glans högtiden förtjänade. Så mingelpausen innan mål-tidskalaset räckte för en, och i förekom-mande fall, två öl!

Måltidskalaset är också något vi sent skall glömma. Det var norrländska specialiteter, och huvudrätten som bestod av reninnanlår med tillbehör pratar man säkert fortfarande om bland de som var med. Supergott!
Efter maten var det spex, mycket väl framfört! De dansande pingvinerna skulle ni alla sett, det går inte att berätta.

Efter nattamaten drog The Installation Jam Band igång. Det var, som det stod
i programmet, ”en blandad, galen och fullständigt oemotståndlig spelning”.
Ja, hur summerar man denna helg? Man kan inte annat göra än att ge högsta betyg till dem som arrangerat allt, det var perfekt! Bästa betyg också till alla Bröder som gjorde hela helgen till ett härligt minne.
Tack Sundsvalls Par Bricole, och tack alla deltagande Bröder!

PS.
Förresten, man hade också lagt upp en välkomnande film på Youtube veckan innan. Här är sökvägen:
https://youtu.be/lA6BhxAG0So

Kommentera inlägget