Konung Magnus Riddare

Lördagen de 16:e september hölls den Nionde Graden. En mycket välbesökt reception och efterföljande middag med underhållning. Snittet de sista 10 åren för denna grad har varit drygt ett hundratal Bröder, men denna gång besökte 145 Bröder Forum Bricolarum. Rekordmånga Bröder recipierade till denna grad och det fanns bröder som inte besökt våra muntra kalas på 20 – 30 år, och till och med en Broder som fick sin Åttonde grad för 40 år sedan. Två gästande Bröder från Göta och fyra från Örebro, varav tre från Örebro recipierade, och alla medaljerades förstås.

En annan Broder som inte besöker oss så ofta var Christer Björkman som dessutom deltog i Teaterns medverkan i ritualen.

Måltiden bestod av en variant av Toast Skagen som förrätt och som huvudrätt en höstgryta på nötkött, skulle varit vildsvin, traditionsenligt är ju svin till denna grad. Ett mycket bra tacktal för recipienderna hölls av den nyss antagne Johan Bergdahl, som medaljerades av StM Hans Berglund för denna insats.

En annan Broder som medaljerades var Sverker Samuelsson, som efter 60 år fick mottaga Den Gyllene Liljan för troget och förtjänstfullt deltagande i våra muntra nöjen. Broder Sverker tackade med ett kort och vackert tacktal, som förstås fick applåder.

Efter middagen underhölls vi av en Wienerkvartett bestående av Tony Thornberg, Per Lundin och Per Jacobson, många applåder fick de av övriga uppskattande Bröder. Förutom denna underhållning, underhölls vi innan reception av våra Musikanter med musik tagen ur en bättre Oktoberfestival, var bara Lederhosen och Dirndl som saknades.

När det hela var över kvardröjde sig undertecknad och några fler bröder för eftersläckning i baren. Alltid trevligt att dröja sig kvar och summera kapitel och kalas.

Nu får vi vila lite tills nästa grad, Första Graden, som ges den 14:e oktober.

Kommentera inlägget