Lansering av vårt nya system – PB Arkivet

Utvecklat av Bröder för Bröder

Ett antal Bröder i våra tre västsvenska loger, Göteborg, Vänersborg och Borås har utvecklat ett modernt och säkert system för medlemsadministration.
 
Nu är det dags att smyga igång och släppa in våra Bröder för att börja testa de funktioner som är klara redan idag. Under kommande månader kommer allt fler funktioner att läggas till. Vi kommer fortsätta att utveckla vårt nya PB Arkiv de kommande åren.

Vårt nya PB Arkiv kommer att få en hel mängd moderna funktioner som inte är igångsatta vid lanseringstiden. En av de viktigaste funktioner som redan fungerar vid uppstart, är en loge-överskridande kalender.
 
Par Bricoles loger kommer att ha tillgång till en gemensam kalender där vi kontinuerligt publicerar information om kalas och gradsammankomster. Du kan prenumerera på denna kalender så att information automatiskt skickas till din smarta telefon, läsplatta eller dator.
 
”Sök medlemmar” fungerar på flera olika sätt; vi rekommenderar födelsedags-sökning så att du kan skicka en hälsning till en broder som fyller år. Alternativt om du undrar vilken broder som innehar något ämbete?
 
PB Arkivet kan användas på alla typer av skärmstorlekar, men fungerar nu i början bäst för större skärmar, såsom datorer och läsplattor. Vår anpassning för mobiltelefoner med mindre skärm kommer att driftssättas senare. Om du i början vill använda PB Arkivet även på telefoner, rekommenderar vi att du håller telefonen i horisontellt läge (dvs. bredare snarare än högre skärm).

NU kör vi igång!

Det här Nyhetsbrevet är signalen för Dig vår Broder att gå in i vårt nya PB Arkiv och kontrollera dina egna uppgifter samt korrigera dem vid behov.

1 Inga användarnamn och/eller lösenord från det gamla Kanslisystemet kan användas i PB Arkivet. Användarnamnet i PB Arkivet är din email-adress (i gemener dvs. lower case]

2 Varje loge har sin egen inloggningssida – man kan komma till den egna inloggningen genom att navigera till ”Medlemsinloggning” på boras.parbricole.org eller att direkt knappa in https://verksamhet.parbricole.org/gui/boras

3 Vid första inloggning väljer du ”Glömt lösenord?” och får därefter en länk till din mail-adress för att kunna skapa/återställa ett nytt lösenord för PB Arkivet.

4 När du väl har loggat in i PB Arkivet, kommer du att hitta instruktionsfilmer som förklarar hur du kan använda olika funktioner.
Du kan även titta på introduktionsfilmen som du hittar här:

5 Om du mot all förmodan inte lyckas logga in enligt instruktionerna i punkt 1 till 4, kan du skicka in dina kontaktuppgifter på odc.kontakt@parbricole.org
samt en enkel beskrivning av hur du försökt logga in. ODC tar sedan kontakt med dig för att hjälpa dig, snarast möjligt.

6 Observera att du kan enbart logga in via din egen loges ”Logga in-sida”.

 

Så snart vi i ODC – Ordens Digitala Collegium, ser att våra tre loger har kommit igång med PB Arkivet på ett tillfredställande sätt, kan vi även starta produktionen av vår Matrikel/Årsbok. Utgivningen av Matrikeln blir sannolikt sent i januari eller under början av februari.

Nu kör vi Bröder!

Christian Alçenius
Ordens Informationsmästare Borås
Projektledare Ordens Digitala Collegium

Kommentera inlägget