Ordens Informations Collegium

Andra måndagen i augusti var det dags för arbetsårets första PB-möte, åtminstone för KLANG!-redaktören..
Trevligt att återse de deltagande Brödernas solbrända anleten, eller var de rostfärgade efter de senaste veckornas envetna regnande? Nåväl, jag lade ingen energi på att ta reda på vilket, för Christian Alçenius, vår ordförande i gruppen startade mötet med sedvanlig effektivitet. Och han hade själv inte legat på latsidan under sommaruppehållet, utan kunde redogöra för det arbetet som pågår med PB Arkivet. PBA, som är vårt medlemsregister kräver ännu lite arbete för att kunna fungera som det är tänkt. När det är helt klart kommer det att vara en god hjälp när vi skall kalla till grader, möten, registrera betalningar, medaljer och närvaro, skapa vår årsbok, ta ut adresser till KLANG! och andra utskick (såväl e-post som snigelpost). Och mycket mer!

Utöver detta fick vi veta att årsboken är på inbindning, och skall snart skickas ut, att Kansliet som är bemannat tisdagar och torsdagar har fått nya gardiner och hur planeringen av nästkommande nummer av KLANG! ser ut (det du håller i din hand nu).
Nåväl, långvarigt arbete tröttar (nästan en hel timme) och skapar hunger och törst

Nu fick vi än en gång njuta av Kanslitraktörernas fantastiska matlagningskonst. Under ledning av Torbjörn Claesson, kunde Bröderna Bertil Steen, Johan Sandström, Kjell Eriksson, Lars Fransson och Jonas Alm briljera med såväl mat och dryck som servering av världsklass.

Förrätt: Gubbröra gjord på senapssill därtill öl och en snaps. För att snapsen skulle få en angenäm resa ner i magen sjöngs några visor, bland annat ledde vår StM oss i den välbekanta visan som börjar ”Väl kom jag fram till gården, på gården får jag se…”. 

och som avslutades med ”jag är väl en bedragen man, såväl som någon ann”.
Varmrätten bestod sedan av helstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och egengjord bearnaisesås och som avslutning fruktsallad med vaniljglass och kaffe med avec.
Kan man ha det bättre en måndagskväll? Tror inte det!

Text och Bild: Claes Persson

Kommentera inlägget