PB1-Invigning

14 oktober höll Borås Par Bricole Grad 1, då nya Bröder väljs in.
I Parkhallen denna kväll samlades närmare 250 Bröder, varav 26 skulle ta sina första steg in i Sällskapet. Det är en av höjdpunkterna under arbetsåret att få se dessa på osäkra ben träda in i Kapitelsalen.

Efter att de nya ”förhörts” och till slut blivit godkända och behängda med gradband med den gyllene tratten blev det omdukning till måltidskalas. Traditionsenligt sjöngs ”Älgavisan”, i år framförd på bästa sätt av revyveteranen Göran Sandberg.
Efter förrätten, som bestod av lax på rågbröd, var det dags för kvällens underhållning. Det var Den Bachanaliska Theatern som framförde Hotell Pärleporten eller En styrande Gud eller Prästen kan komma. Som det stod i programmet – en rafflande fars i en kort akt. Handlingen gick ut på att Sankte Per skulle gå i pension, och skulle öppna hotell, men Gud kommer på andra tankar…. Enligt programmet var föreställningen ”extremt löst baserad på bibeln” och hade en religiös underton men så väl balanserat att ingen kunde bli illa berörd. Manuset var skrivet av Jens Peterson, han kan den grabben!

Efter varmrätten – välsmakande älgfärsbiffar – följde ett antal tal, där bland annat O tackade alla som tjänstgjort före eller under kvällen (det var många det) och den nyligen antagne Brodern och Per-Olof Höög tackade å recipiendernas vägnar. Ett kort och roligt tal, precis som det skall vara i Par Bricole.

Nu var den officiella delen av kvällen slut, men för de som önskade kunde stanna kvar på nachspiel där De Bacchanaliska Lekarne underhöll.

Sicken kväll!

Ett fylligare reportage kommer i nästa nummer av KLANG! som trillar ner i din brevlåda någon vecka före jul.

Claes Persson, 1.RO

Kommentera inlägget