Rekvisita får grundlig genomgång

Borås Par Bricole har ett stort och omfattande lager med rekvisita, som används under våra Kapitel. Även vår Theater har en mängd rekvisita som tas fram i samband med spex och liknande.
Det är ett stort och tungt arbete som görs av våra Intendenter för att plocka fram inför ett kapitel, och naturligtvis lika stor insats att bära tillbaks och lägga in på rätt plats efter kapitlet. Du har kanske själv hjälpt till att bära tillbaks efter något kapitel, och sett att det är fyllt från golv till tak i förrådet, som också är sminkloge. Trots att man försöker vara rädd om sakerna så är det oundvikligt att det blir någon liten repa ibland, och att kanske någon pryl hamnar på fel plats i hastigheten och ivern att hinna ut till minglet.

Men nu i coronatider har några handlingskraftiga Bröder tagit som sin uppgift att gå igenom och snygga till och våra klenoder. Initiativtagare är Thomas Falk, och frivilliga medhjälpare är Fredrik Odelberg, Dan Lorentzon och Valter Levandowski. Varje tisdagseftermiddag under våren har dessa självuppoffrande bröder träffats och putsat, målat och plockat i ordning.
För att göra arbetet lättare för Intendenterna har de även märkt upp och försökt lagra sakerna efter vilken grad de skall användas till. När redaktören var på besök lyftes älgen upp i taket, där den inte är i vägen, utan kan enkelt hissas ner när den skall användas i oktober. Förutom att bättra på ”gamla” saker så är det vissa attiraljer som nytillverkas, vilket vi hoppas få se till hösten.

I samband med arbetet har man också hittat lite blandat och intressant material i form av bilder och andra dokument som lagrats undan i samband med flytten från Teko center för 20 år sedan. Mycket av detta är intressant ur PB:s historieskrivning, och förhoppningsvis kan vi visa något i KLANG framöver.

/ Claes Persson

Snacka om armstark broder, Fredrik Odelberg bär bort några marmorbord till Theaterns lager
Dan Lorentzon målar en gradbandshängare.
Fredrik Odelberg letar efter en M8-skruv för att hänga upp älgen.
Valter Levandowski förser en bänk med nytt tyg.
Några piedestaler får en ansiktslyftning med lite guldfärg, med Thomas Falks hjälp.
Råmaterial till ny rekvisita! Håll ögonen efter dessa i höst.
Älgen på plats!
Föregående bild
Nästa bild

Kommentera inlägget