Barbara-dagen 2018

290 bröder runt om i Västergötland förbereder sig för en högtid i Parkhallen. Några av Bröderna skulle graderas, så de kom tidigare. Andra behövde inte vara på plats förrän lite senare. Då hann de med fler samtal med vännerna på förkalasen.

På plats i Forum Bricolarum glittrade det inte bara av medaljer, utan även av Lucia, som besökte oss senare på kvällen. Ljuvligt! 

När vi alla var på plats hälsade vår Styrande Mästare alla välkomna. Speciellt välkomnades de tre Jubelkommendörerna. De fick en hyllningssång. Därefter upphöjs 33 Bröder till vGr och 14 Bröder till Gr. Det var en glädje att se deras lyckliga ansikten. Ännu lyckligare såg de 15 HedK ut när de blev behängda med sin stjärna. Flera tal till de nygraderade hölls och de svarade som sig bör med tacktal.

Efter detta började den underbara bålen tillredas. Många blev förvånade under tillredningen, eftersom den skedde på ett mycket annorlunda vis. Självklart fick vi smaka på den färdiga bålen. Enligt tradition skedde en medaljutdelning till många förtjänta Bröder. Många blev belåtna och andra lottlösa blev besvikna. 

Efter en paus fick vi åter träda in i Kapitelsalen till måltidskalas. Som vanligt serverades vi både dryck och mat. Till detta fick vi många sånger från kören. Även här hölls tal och tacktal från många personer. Det många väntade på var talet till Moster Barbara. Det hölls av Jerry Carlsson som allittererade på B. Förnämligt! Därefter avslutade Jan Olofzon kvällen med ett underbart tapto. 

Efter en lång och lyckad kväll trippade bröderna hem. De flesta med egna kläder och en del med andras.

Valter Levandowski

Kommentera inlägget