Överkommendörsgraden 2022

Kapitel och kalas för Överkommendörsgraden gick av stapeln denna gång en fredag för första gången vad i alla fall jag kan minnas. Detta innebar att Intendenturen fick ställa i ordning för kapitel före kalaset och att förfesten fick bli en pizza och en öl på kansliet efter utfört arbete. Men inga sura miner, Intendenturens valspråk är ju ”Det ordnar sig”. Till Forum Bricolarum kom det dock inte så många som vanligt, 144 glade Bröder kom dock, inte var de ledsna inte, än så länge, prövningen av de 24 recipienderna hade ju inte påbörjats.

Då kalaset skulle öppnas stördes dock våra muntra och anständiga nöjen av Thomas Björk och Jonas Gran, förvillande lika träd som deras efternamn antydde. Bröderna lät dem hållas en stund, då en del av vitsarna de drog var både anständiga och muntra.

Kapitlet genomfördes som vanligt med finess, lysande lett av Arbetsgardernas vice Ordförande Stefan Enander och Ceremonimästare Dan Bodin. Efter det att det synliga fluidum förvarats, var det dags för tömning av kapitelsal och iordningställande för kalas och underhållning.

Måltidskalaset inleddes traditionsenligt med snapssånger framförda av kören och med Brödernas bifall i form av att de sjöng med och även applåderade. Ut åkte sedan förrättstallrikar och varmrätten serverades. Och naturligtvis hyllades vårt Kära Konungahus med sång, skål och fanfar. Efter middagen följde tal till De styrande och recipienderna, recipiendernas tacktal, som framfördes av Victor Paulsson, och till slut De Styrandes tacktal, alla med ekvilibristisk finnes.

Nu började kapitlet närma sig sitt slut, men först underhållning av första klass, en hyllning till Hasse & Tage, med titeln ”Ett glas öl med Hasse & Tage”.

Måltidskalaset avslutas och glada och förnöjda Bröder lämnade Forum Bricolarum för att ta sig till nachspiel eller till hemmets lugna vrå, vilka som gjorde vad förtäljer dock inte historien.

Kenneth Gustafsson

Kommentera inlägget